full screen background image

Bugetul municipiului Rădăuţi va fi aprobat pe 12 februarie

bani romanesti noi     Consilierii locali rădăuţeni se vor întruni, joi, 12 februarie, în şedinţă extraordinară.

Pe ordinea de zi se află şase proiecte de hotărâre, printre care și cel privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Rădăuți si al unităților subordonate Consiliului Local al municipiului, pentru anul 2015.

Alte patru proiecte vizează aprobarea studiilor de fezabilitate pentru mai multe investiții din localitate.

Este vorba despre construirea de rigole betonate pe 10 străzi nemodernizate, despre realizarea unui sediu pentru Clubul Copiilor, despre lucrarea de asigurare a energiei termice la blocurile din str, 1 Mai, precum și de realizare a branșamentului de alimentare cu apă si a racordului de canalizare pentru locuinte sociale.

Pe ordinea de zi este și aprobarea documentației tehnico-economice pentru reabilitarea clădirii internat și a cantinei Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi”.

Primarul interimar al municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean,  a precizat, pentru Radio VIVA FM Rădăuţi, că, pentru capitolul “dezvoltare” va fi alocată suma de 6,5 milioane de lei.

Maerean: “În afară de finanţarea pe care o asigurăm în integralitate, pentru 12 luni, aşa cum prevede legislaţia în materie, asigurăm şi o finanţare la dezvoltare de 6,5 milioane de lei. Sigur, ne-am fi dorit sume mult mai mari. Însă, prin faptul că, în acest an, de la bugetul de stat nu mai primim nimic, a trebuit să ne limităm la resursele proprii. Finanţarea secţiunii de dezvoltare este făcută în aşa fel încât, de exemplu, pentru şcolile şi grădiniţele din municipiu, să asigurăm, pentru fiecare în parte, lucrările pe care le-am apreciat, împreună cu directorii unităţilor şcolare respective, ca fiind prioritare. Ei au făcut, normal, nişte solicitări mai consistente, însă a trebuit să ne limităm la posibilităţile bugetare ale acestui an. Dar, fiecare primeşte câte ceva, astfel încât să-şi rezolve una sau mai multe probleme.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments