full screen background image

Amenzi de peste 160.000 de lei, după trei zile de controale în trafic

Politia rutiera     În perioada 6 – 8 februarie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de lucrătorii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, pe linia combaterii excesului de viteză, constatarea şi sancţionarea altor genuri de abateri generatoare de evenimente rutiere grave.

Au fost constatate 7 infracţiuni constatate – 3 pentru alcoolemie peste limita leaglă admisă, 3 pentru conducerea autovehiculelor fără permis sau cu permisul suspendat și 1 pentru conducere unui autovehicul neînmatriculat.

În total, au fost aplicate 543 de sancţiuni contravenționale (din care 289 pentru încălcarea regimului legal de viteză), în valoare de 166.967 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 31 de permise de conducere (din care 9 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducere sub influența alcoolului, 7 pentru depăşire neregulamentară și 6 pentru alte abateri) şi 11 certificate de înmatriculare.

În cadrul controalelor, 503 conducători auto au fost verificaţi cu aparatul etilotest.

Un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Iaşi, a condus autoturismul, pe strada Dornelor, din municipiul Suceava, având o alcoolemie de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, pe o perioadă de 90 zile.

Un tânăr, de 27 de ani, din comuna Suceviţa, a condus autoturismul, pe strada Piaţa Unirii, din municipiul Rădăuţi  având o alcoolemie de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, pe o perioadă de 90 zile.

Un tânăr, de 24 de ani, din oraşul Cajvana, a condus autoturismul, pe strada Calea Bucovinei, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, cu o viteză de 117 km/h (+67 km/h).

O tânără, de 22 de ani, din orașul Vicovu de Sus a condus autoturismul, pe DN 2, pe raza localităţii Dărmăneşti, cu viteza de 101 km/h în localitate (+51 km/h).

comments

comments