full screen background image

Profesorul Victor Şutac, ambasador al spaţiului cosmic pentru Regiunea de Nord-Est

victor sutac viva     Profesorul sucevean Victor Şutac, preşedintele Societăţii Ştiinţifice Cygnus, a fost numit, de către Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România, în funcţia onorifică de Ambasador al Spaţiului Cosmic pentru Regiunea Nord-Est.

Invitat în emisiunea “Dimineţi animate”, realizată la Radio VIVA FM, profesorul de fizică Victor Şutac a vorbit despre misiunea pe care o are în noua sa calitate.

Şutac: “Alegerea acestei denumiri a venit din partea Agenţiei Spaţiale Române – ROSA. Suntem 8 persoane în ţară care avem misiunea de a promova activitatea ROSA şi a Agenţiei Spaţiale Europene – ESA, precum şi de a intermedia legătura dintre şcoli şi Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială.  Acest birou a fost inaugurat anul trecut şi vizează îmbunătăţirea cunoştinţelor şi competenţelor elevilor în disciplinele STEM (ştiinţă, tehnică, inginerie şi matematică) încă din clasele primare şi încurajarea acestora în alegerea unei cariere viitoare în domeniile STEM, prin trezirea inspiraţiei în timpul predării – cheia unei învăţări eficiente.”

comments

comments