full screen background image

Dosare penale şi amenzi de 70.000 de lei, după o acţiune a Biroului de combatere a fraudelor vamale

Dosar penal  În perioada 2 – 8 februarie, Biroul de combatere a fraudelor vamale Suceava şi compartimentele teritoriale Gura Humorului şi Rădăuţi au acţionat pe linia prevenirii si combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat, precum şi a schimbului ilegal de valută, pe raza localităților Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului şi Vereşti.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 62 de societăți comerciale, persoane fizice şi întreprinderi individuale, fiind constatate 54 de infracţiuni economice.

Poliţiştii au întocmit 10 dosare penale şi au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale (toate la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite), în valoare de 70.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri, constând în băuturi alcoolice, produse industriale, cafea, în valoare totală de 1.960 lei, precum şi suma de 773 de lei.

În vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate 3.125 de pachete cu țigări, în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei.

comments

comments