full screen background image

Amenzi de până la 4.500 de lei, pentru nedepunera situaţiilor financiare

DGFP 2     Administraţia Judeţeană Finanţelor Publice Suceava informează contribuabilii suceveni despre obligaţia depunerii situaţiilor financiare anuale pentru anul 2014.

Acest demers trebuie de societăţile comerciale, companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile cooperatiste şi celelalte persoane juridice care au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitatea financiară.

Sub incidenţa aceloraşi prevederi legale intră instituţiile publice, asociaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial, subunităţile fără personalitate juridică, cu sediul în străinătate cu sediul în România, subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, precum şi organismele de plasament colectiv care nu sunt constituite prin act constitutiv, fondurile de pensii facultative, fondurile de pensii administrate privat.

Termenul de depunere este de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru societăţile, companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, subunităţilor deschise în România de societăţi rezidente în state aparţinând Spaţiului Economic European, subunităţile din România, care aparţin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate.

Termenul de depunere este 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru celelalte persoane.

Entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare nu întocmesc situaţii financiare anuale, respectiv situaţii financiare anuale simplificate.

De precizat este faptul că, începând cu exerciţiul financiar 2014, declaraţiile de inactivitate se vor depune în format electronic.

Nedepunerea raportărilor contabile anuale sau a declaraţiilor se sancţionează cu amendă de la 300 de lei până la 1.000 de lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 1 şi 15 zile lucrătoare şi cu amendă de la 1.000 de lei la 3.000 de lei, pentru o întârziere de 16-30 de zile lucrătoare.

În cazul unei întârzieri care depăşeşte 30 de zile lucrătoare, amenda variază între 1.500 de lei la 4.500 de lei.

comments

comments