full screen background image

Tranport de ţigări de contrabandă cu destinaţia Irlanda, oprit la Gura Humorului, cu ajutorului câinelui de serviciu

caine politist     Joi, în urma unor activităţi specifice şi a acţiunilor investigative desfăşurate, poliţiştii  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Compartimentul de investigare a criminalităţii economice Gura Humorului, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, au procedat la efectuarea unui control asupra unui autocar de transport persoane pe rută internaţională, fiind controlaţi toţi pasagerii.

La activităţile desfăşurate, a fost folosit şi câinele de serviciu pentru detectare tutun.

În acest sens, în parcarea unui hotel situat la intrarea în oraşul Gura Humorului, a fost identificat autocarul, care circula pe relaţia Rădăuţi – Dublin (Irlanda).

La solicitarea poliţiştilor, toţi cei 18 pasageri aflaţi în interiorul autobuzului au coborât şi au scos din cala autovehiculului bagajele personale.

Urmare a utilizării câinelui de serviciu, procedându-se la legitimarea fiecărui pasager în parte şi la verificarea amănunţită a bagajelor, s-a constatat faptul că F.N., de 21 de ani, din comuna Frătăuţii Vechi, deţinea, în două geamantane, cantitatea de 1.000 de pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară şi 600 de pachete cu ţigarete de provenienţă Ucraina.

De asemenea, V.C., de 28 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, deţinea cantitatea 80 de pachete cu ţigarete, de provenienţă Ucraina.

S-a procedat la ridicarea în vederea continuării cercetărilor a tuturor celor 1.680 de pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

Fiind întrebat despre provenienţa ţigărilor de provenienţă extracomunitară, F.N. a declarat că i-au fost aduse, în dimineaţa aceleiaşi zile, de un cetăţean ucrainean, pe care nu-l cunoaşte, dar cu care a mai discutat anterior, în autogara din municipiul Rădăuţi, urmând a le transporta în  Dublin (Irlanda), iar pentru acest lucru a primit, la plecare, suma de 350 de euro, urmând ca, la întoarcerea în ţară, să mai primească 300 de euro.
V.C. a declarat că  ţigările le-a cumpărat din piaţa oraşului Vicovu de Sus şi le transporta în Irlanda.

A fost consultat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, care a opinat că autorii să fie cercetaţi în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională şi eventualele conexiuni infracţionale cu alte persoane de pe teritoriul ţării sau din străinătate.

comments

comments