full screen background image

Maternitatea din Fălticeni este obligată să își mute sediul

Maternitatea-Falticeni-2     Conducerea Primăriei Fălticeni și consilierii locali trebuie să găsească o soluție în cazul în care secția obstetrică-ginecologie a Spitalului Municipal va trebui să se mute din sediul de pe strada Sucevei, nr. 99.

Primarul Cătălin Coman a prezentat aleșilor fălticeneni o informare în care a reamintit că Fundația “Caritatea” București a obținut în instanță retrocedarea în natură a corpurilor de clădire C1 și C3, împreună cu terenul aferent, de 3.853 de mp.

El a menționat că retrocedarea s-a făcut în anul  2009, dar până acum nu s-a putut schimba destinația clădirii.

O dată termenul expirat, angajații și pacientele maternității pot fi scoși oricând în stradă.

Coman: “E o chestiune extrem de importantă, în anul 2009 s-a retrocedat maternitatea cu terenul aferent, dar destinația medicală a trebuit păstrată 5 ani. Timp de 5 ani, Primăria Fălticeni, prin spital, a plătit chirie, acolo, 2.500 de lei pe lună. A expirat termenul, iar Fundația “Caritatea” face presiuni pentru a elibera spațiul, va trebui probabil să găsim o variantă în acest scop. Gândiți-vă și dumneavostră la o clădire, în Fălticeni, care acum nu este utilizată și pe care s-o tranformăm, un an – doi, în maternitate, cu ce luăm pe vânzarea terenului și cu ce ne ajută Fundația. Dacă o să vină să spună că, în luna mai, vă luați catrafusele, trebuie să ne luăm catrafusele! Din 2009 nu mai suntem proprietari acolo. Trebuie să găsim o locație în care să mutăm maternitatea, asta e…”

comments

comments