full screen background image

Percheziții la persoane suspectate de înșelăciune cu autoturisme de lux

mascati_79397300     Un număr de 14 percheziții au loc, joi dimineață, în județul Ilfov și Capitală, la persoane suspectate de înșelăciune, tăinuire și constituire de grup infracțional organizat, potrivit unui comunicat al IGPR.

Mai multe autoturisme de lux închiriate din străinătate au fost comercializate ilegal în România.

În perioada 2013 — 2015 membrii grupării se deplasau frecvent în statele membre ale Uniunii Europene unde ar fi închiriat autovehicule de lux de la societățile rent-a-car pe care le-ar fi transportat în România, în scopul valorificării.

Membrii grupării identificau societăți de închiriere vehicule de pe teritoriul altor state, pe care le-ar fi indus în eroare și astfel ar fi intrat în posesia unor autovehicule de lux fabricate în anii 2013-2015 pe care le-ar fi transportat ulterior pe teritoriul României.

După ce ar fi întocmit documente de proveniență și proprietate false, suspecții ar fi valorificat autoturismele fie altor persoane care aveau cunoștință despre proveniența ilicită a acestora fie către terți cumpărători de bună credință, prin substituirea identității autoturismului furat cu un altul avariat de aceeași marcă, model și an de fabricație.

comments

comments