full screen background image

Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi, pregătit pentru un eventual aflux masiv de solicitări

centrul de azilanti radauti     Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil – Rădăuţi are o capacitate de 100 de locuri, în prezent fiind ocupate 27 dintre acestea.

Directorul centrului din Rădăuţi, comisarul şef Ioan Redinciuc, a precizat, în emisiunea VIVA Cafe, că numărul cel mai mare de solicitanţi de azil provine din Afganistan.

Redinciuc: “Capacitatea totală a Centrului din Rădăuţi este de 100 de locuri. În prezent, 27 dintre acestea sunt ocupate. Din persoanele pe care le avem în centru, cele mai multe sunt din Afganistan, dar mai avem şi din Pakistan, Siria sau Iraq.”

Ţinând cont şi de actuala situaţie din Ucraina, Ioan Redinciuc a precizat, la VIVA FM, că atât centrul din Rădăuţi, cât şi celelalte centre ale Direcţiei de Azil şi Integrare sunt pregătite să preia chiar şi un aflux masiv de solicitanţi de azil.

Redinciuc: “Într-adevăr, situaţia e chiar îngrijorătoare în ţara vecină. Nu avem, deocamdată, solicitări importante din partea cetăţenilor ucraineni. Oricum, atât centrul nostru, cât şi celelalte centre ale Direcţiei de Azil şi Integrare, sunt pregătite să preia chiar şi un aflux masiv de solicitanţi de azil.

Comisarul şef Ioan Redinciuc a prezentat şi procedeul prin care o persoană poate ajunge să fie cazată în Centrul din Rădăuţi.

Redinciuc: “În primul rând, analizăm solicitarea de azil pe care o depune persoana respectivă. În cazul în care aceasta nu dispune de mijloace de întreţinere, poate fi cazată în centrul nostru, gratuit, şi îi acordăm toată asistenţa necesară pentru subzistenţă.”

comments

comments