full screen background image

Bătrână din Suceava înşelată cu 1.400 de lei, prin “metoda accidentul”

Mobil     Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată, miercuri, în jurul orei 18.00, de o femeie, de 77 de ani, din localitate despre faptul că, în cursul zilei, a fost înșelată cu suma de 1.400 de lei prin metoda ”accidentul”.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 09.00, persoana vătămată a fost apelată pe telefonul mobil de o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind polițist și care a anunţat-o despre faptul că fiul său a avut un accident, în urma căruia doi copii au fost răniți, pe trecerea de pietoni.

Ulterior, victima a fost contactată de o altă persoană, care s-a recomandat ca fiind avocat și care i-a adus la cunoştinţă faptul că fiul său are nevoie de suma de 12.000 de lei, pentru a se împăca cu rudele copiilor accidentați.

Femeia i-a comunicat faptul că are doar suma de 1.400 de lei, pe care s-a arătat dispusă să o ofere acestora.

În aceste împrejurări, victima s-a întâlnit cu un bărbat necunoscut, căruia i-a înmânat suma de 1.400 de lei.

Mai târziu, în jurul orei 16.00, când a luat legătura cu fiul său, acesta i-a comunicat că se află în Germania şi că nu a suferit nici un accident rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

comments

comments