Aglomerație mare la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, în ultima perioadă.
352 de prezentări în 24 de ore este un record absolut pentru UPU Suceava. Un iureș amețitor căruia nu e tocmai ușor să îi facă față oricine. Viața unui medic se desfășoară după alte norme și ține cont de alt rimt decât cel al unui om obișnuit, în sensul că nu ține cont de… niciunul!
Matinalii VIVA FM au aflat de la medicul Tiberiu Brădățan cum e să fii “urgentist”, care sunt motivațiile și credințele unui om care dorește să îmbrățișeze meseria de medic.
Pentru viitorii medici urgentiști, “acest motor a fost medicul Raed Arafat, omul care s-a luptat cu sistemul aproxativ 10 ani de zile înainte să aducă în conștiința publică, la nivel national acest concept de medicină de urgență și de sistem integrat de urgență cu care acum ne lăudăm și pe care îl exportăm ca să spunem așa.
Domnia sa a avut și o mare calitate, aceea de a ști să mediatizeze acest lucru.
“Urgentiştii” sunt, fără îndoială, niște oameni cu un caracter aparte.
În fiecare zi, medicul de urgență se întâlnește cu alte și alte cazuri, nici o zi nu seamănă cu alta, sunt alte și alte cazuri. Undeva, înspre zece la sută sunt cazuri care reprezintă urgențe majore care pun la încercare capacitatea de sinteză, de acțiune, de reacție a echipei de la Urgențe.”
Aviz aspiranților!
“Medicina de Urgență este una dintre specialitățile care oferă o cantitate maximă de adrenalină!”, a mai spus Tiberiu Brădățan.