full screen background image

Ministrul de Finanțe crede că Loteria bonurilor fiscale și restructurarea ANAF vor reduce evaziunea fiscală

.     Aplicarea Loteriei bonurilor fiscale, dotarea firmelor cu case de marcat electronice, împreună cu restructurarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală vor ajuta la reducerea evaziunii fiscale cu aproximativ 5% anual, afirmă ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, în cadrul unui interviu acordat Radio România Actualități.

„Noi gândim totul ca un pachet. Practic, loteria nu este singura, ea este într-un pachet mai amplu împreună cu casele de marcat cu jurnal electronic, împreună cu această posibilitate de a nu plăti bunul pe care l-ai achiziționat dacă nu ți se emite bon fiscal, împreună cu o mai bună activitate a ANAF. Noi sperăm ca, din 2015 încă, să avem o reducere a evaziunii până la 5% anual. Ar însemna mult mai mult decât aceste cheltuieli inițiale cu loteria și cu celelalte investiții care trebuie făcute”, a explicat Vâlcov.

Ministrul Finanțelor a mai declarat că în ianuarie au fost deja înregistrate venituri suplimentare de 500 de milioane de lei.

„Vestea bună este că în prima lună această țintă pe care noi ne-am propus-o a fost atinsă, în sensul în care avem venituri suplimentare de 500 de milioane de lei pentru că cele 8 miliarde le-am repartizat câte 1,5 miliarde pe primele două trimestre și câte 2,5 miliarde pe ultimele doua trimestre. Eu sunt sigur că în momentul în care vom avea o bază de date comună și cu celelalte instituții, în momentul în care vom aplica mult mai multe măsuri din cele care au vizat reorganizarea ANAF și o parte dintre ele se aplică chiar de la 1 februarie, acestea își vor arăta roadele”, a explicat Darius Vâlcov.

comments

comments