full screen background image

Cererile pentru începerea urmăririi penale a senatorilor Ariton și Vosganian, avizate favorabil

Senat     Senatorii juriști au avizat favorabil, marți, cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Economiei, Ion Ariton și Varujan Vosganian.

Vicepreședintele Comisiei juridice, social-democratul Ovidiu Donțu, a explicat, după exprimarea votului, că raportul Comisiei juridice va fi înaintat Biroului permanent pentru a fi adus în atenția plenului Senatului.

“Membrii Comisiei juridice a Senatului au hotărât să avizeze solicitarea procurorului general, cu majoritate de voturi, și să înainteze plenului Senatului un raport pentru încuviințarea cererii de urmărire penală. Raportul va fi întocmit în cursul zilei de azi și va fi înaintat Biroului permanent, iar plenul Senatului este suveran în această situație. Noi avem planificat și miercuri după-amiază plen, și joi. Nu ar fi niciun motiv să nu intre în plenul de joi”, a declarat acesta.

Procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat Senatului declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute.

De asemenea, Tiberiu Nițu a trimis Senatului și cererea DIICOT de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.

comments

comments