full screen background image

Tăriceanu: În momentul de faţă, nu există o altă majoritate în Senat

Tariceanu    Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat, luni, că în momentul de faţă nu există o altă majoritate politică în Senat, întrebat despre declaraţiile liderilor senatorilor opoziţiei privind schimbarea majorităţii în cele două Camere.

”În momentul în care sunt făcute declaraţii politice publice de către PNL sigur că le înregistrez , cum e şi normal. De aici, a merge mai departe şi a trage o concluzie e o cale lungă. În momentul de faţă nu există o altă majoritate politică în Senat, aşa încât vă rog să trageţi consecinţele, aşa cum le trag şi eu, şi să constataţi acest lucru”, a spus Tăriceanu.

Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a anunţat duminică la finalul şedinţei grupurilor parlamentare PNL că la Senat liberalii ar avea o majoritate negociată, iar la nivel informal este vehiculată varianta preluării şefiei acestei camere a Parlamentului de către Vasile Blaga.

Dumitru Oprea a susţinut că în Senat, în curând, ”grupurile de forţă” vor fi inversate.

Oprea a fost întrebat dacă în prezent, înainte de începerea sesiunii parlamentare, pe câte voturi se bazează în plus faţă de cele ale grupului noului PNL. ”Suficiente încât să devenim majoritari”, a replicat senatorul PNL.

El a fost întrebat dacă au liberalii suficiente voturi pentru a deveni majoritari. ”Eu zic că da”, a replicat Oprea, confirmând negocieri purtate cu ”succes”.

comments

comments