full screen background image

Matinalii VIVA FM au fost în jurul lumii, cu Bogdan Budai: “Mi-am dorit libertate. Libertatea de a alege, de a fi responsabil de acțiunile și deciziile mele”

bogdan budai     Andrada și Călin au sfidat toate regulile unei dimineți de luni, atunci când ar trebui să ne planificăm pe îndelete toată săptămâna și, alături de invitatul lor, Bogdan Budai, au preferat să-și ia lumea-n cap!

Să vorbești despre o călătorie în jurul lumii, cu vreo 300 de euro în buzunar și cu dorința aprigă de a cunoaște, experimenta, înțelege, poate fi un subiect destul de provocator pentru oricare început de săptămână. Matinalii noștri au evadat din cotidian, împreună cu tânărul de 24 de ani, Bogdan Budai. O prezență efervescentă, care a reușit să stârnească uimire și admirație deopotrivă. Și, pe bună dreptate! Nu e tocmai la îndemâna oricui să-și lase viața cu care s-a obișnuit și să plece în lume. E nevoie de mult curaj și de o doză apreciabilă de nebunie frumoasă.

De ce a plecat?

“Sunt foarte multe motive. Unul și cel mai important e acela că mi-am dorit libertate. Libertate de a alege, de a fi responsabil de acțiunile și deciziile mele. Alt motiv a fost acela că îmi place să călătoresc, să explorez lumea și nu am vrut să regret că nu am făcut ceva. Am preferat să risc și să văd cum va fi dacă, decât să trăiesc întreaga viață gândindu-ma ce-ar fi fost dacă.”

Pare un scenariu de film și totuși, e realitatea lui Bogdan.

Să nu vă imaginați că omul n-a lucrat în viața lui.

“Eu am lucrat un an și jumătate într-o companie. Ajunsesem mult prea plictisit și nu se potrivea stilului meu de viață, acel job. Acel serviciu era singura mea responsabilitate pe care o aveam și care mă ținea în loc. În acea perioadă, am cunoscut trei oameni care mi-au povestit experiențele lor prin lume, călătorind cu autostopul și fără bani. Iar în momentul acela, mi-am zis că dacă au putut alții, pot și eu.”

Bogdan a început în 2013, într-o zi de sâmbătă, o călătorie prin lume. A trecut prin 10 țări cu 300 de euro.

Dacă ne-ar apuca și pe noi dorul de ducă, de unde ar trebui să începem? Ce ar trebui să conțină bagajul unui călător prin lume?

“Un rucsac în care ar trebui să încapă absolut toate lucrurile necesare pentru a călători în orice sezon. Asta înseamnă că rucsacul este puțin cam greu. Și ar trebui să conțină neapărat un laptop. Conexiunea la internet este esențială, deoarece sunt foarte multe site-uri pe care găsești oameni dornici să te cazeze”, ne-a lămurit Bogdan.

Bogdan Budai este născut în Hunedoara, dar locuieşte în Timişoara. A plecat la începutul anului 2013 și a ajuns în Ungaria, Croația, Slovenia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Anglia, Germania și Austria.

comments

comments