full screen background image

Iohannis s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedinţii Camerelor

klaus johannis     Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe tema priorităţilor legislative ale sesiunii parlamentare.

Din partea preşedintelui Klaus Iohannis, la discuţiile de la Palatul Cotroceni participă consilierii prezidenţiali Dan Mihalache şi Laurenţiu Ştefan.

Şeful statului a scris, luni, pe Facebook, despre întâlnirea cu şefii celor două Camere ale Parlamentului, că ”sesiunea parlamentară care începe ne oferă o şansă de a arăta cetăţenilor că am înţeles cu toţii mesajul celor care au votat în noiembrie 2014”.

”Ţara nu este a noastră, a elitei politice, şi noi nu trebuie să monopolizăm instituţiile şi să le folosim în interesul nostru personal. Ţara este a cetăţenilor români şi instituţiile, Preşedinte, Parlament sau Guvern, trebuie să lucreze pentru ei. De aceea, azi, în prima zi a primei sesiuni parlamentare din acest an, îi primesc la Palatul Cotroceni pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, domnii Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, pentru a stabili priorităţile legislative ale următoarelor săptămâni şi luni”, se precizează în postarea de pe Facebook a preşedintelui Iohannis.

Întâlnirea şefului statului cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, înaintea începerii sesiunii parlamentare, a fost confirmată pentru MEDIAFAX în urmă cu o săptămână, de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran.

De altfel, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea declara, în urmă cu o săptămână, într-un interviu acordat MEDIAFAX că preşedintele Klaus Iohannis l-a informat despre faptul că doreşte să aibă o discuţie cu preşedinţii celor două Camere.

”Eu am fost informat de către preşedintele statului că doreşte o discuţie cu preşedinţii celor două Camere cu privire la începerea sesiunii parlamentare, pe 2 februarie, în care vom discuta toate aspectele: priorităţile legislative, chestiunile care trenează de foarte mult timp în Parlament. Chiar am venit cu această propunere către domnia sa şi domnia sa a salutat-o şi a spus că de fiecare dată se va consulta cu preşedinţii celor două Camere, aşa cum scrie în Constituţie, cu privire la atribuţiile pe care noi le avem şi cele două Camere le au prin Constituţie”, declara preşedintele Camerei Deputaţilor în interviu.

comments

comments