full screen background image

Ziua Colegiului “Nicu Gane” Fălticeni va fi sărbătorită pe 13 februarie

colegiul nicu gane     Ziua Colegiului “Nicu Gane” Fălticeni va fi sărbătorită, anul acesta, pe 13 februarie.

Într-o intervenţie telefonică pentru emisiunea VIVA Cafe, directoarea colegiului, Mihaela Bărbăcuţ, a declarat că ziua va fi plină de manifestări artistice, de la vernisaje şi expoziţii, până la recitaluri de muzică, susţinute de actuali şi foşti elevi ai colegiului fălticenean.

Mihaela Bărbăcuţ: “Va fi o activitate pentru elevi care se numeşte Lecţia de Artă, şi care va avea diferite forme de manifestare, precum activităţi de tip expoziţie, momente muzicale, întâlniri cu artiştii sau ateliere de creaţie. Apoi, evenimentul central, care va începe la ora 11, îl va aduce într-un recital pe Radu Casian, fost elev al colegiului. Va mai fi un triplu vernisaj – Triadă Ganescă. Doritorii vor putea viziona şi  standul de artă “Tablou de epocă”, care aduce câteva lucrări ale unor artişti mai vechi, Ştefan Şoldănescu, Aurel Băeşu, Teodor Tatos. Tot de ziua Colegiului Nicu Gane se va ţine un memento Radu Orac, profesor şi fost elev al Colegiului. De asemenea, Corul “Animosis” va susţine un recital intitulat Voci şi compoziţii.”

Colegiul “Nicu Gane” Fălticeni este, conform unui studiu efectuat de Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională, printre cele mai solicitate unităţi de învăţământ de elevii claselor a VIII-a din judeţ.

comments

comments