full screen background image

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava: “Prioritatea numărul unu este salarizarea personalului nedidactic”

leonte viva     Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prof. Giani Leonte, crede că anul 2014 a fost unul activ din punct de vedere sindical.

Prezent în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, joi, la Radio VIVA FM Suceava, Giani Leonte a declarat că, prin dialogurile purtate cu autorităţile locale şi naţionale, sindicatul a încercat să obţină cât mai multe din doleanţele slujitorilor şcolii.

Leonte: “Am încercat, în permanenţă, prin dialogurile pe care noi le-am avut cu puterea, cu autorităţile locale, cu reprezentanţii Inspectoratului, să obţinem cât mai multe dintre doleanţele slujitorilor şcolii. O parte din aceste doleanţe le-am dus la capăt, o parte au rămas ca prioritate pentru anul 2015.”

Prof. Leonte a amintit şi despre organizarea, în cursul anului trecut, la Suceava, a “Spartachiadei Profesorilor”.

Leonte: “Ne mândrim că, anul trecut, am desfăşurat cel mai mare eveniment sportiv în cadrul personalului din învăţământul preuniversitar din ţară, ediţia a II-a a Spartachiadei Profesorilor, o ediţie mediatizată şi la nivel local şi la nivel naţional. Vă spun că, la şedinţa Colegiului liderilor FSL, din care fac parte, am fost pur şi simplu ridicat în picioare şi aplaudat, pentru tot ceea ce am reuşit noi, împreună cu toţi colegii de educaţie fizică, tot Departamentul pentru Cultură, Artă şi Sport. În acest an vom organiza ediţia a III-a, sperăm noi, şi mai reuşită, şi mai de amploare.”

Liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava a vorbit şi despre alte realizări, în decursul anului trecut.

Leonte: “În luna februarie a anului trecut, am obţinut păstrarea normei de predare pentru directorii unităţilor şcolare, anulând, la acea vreme o prevedere a Legii bugetului pe 2014. Semnalul către Bucureşti, vis-a-vis de acest lucru, a pornit chiar de la Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava. În comisia paritară de pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, am reuşit să păstrăm indemnizaţiile de conducere pentru funcţiile de secretar-şef şi administrator finaciar-şef, în condiţiile în care, în alte judeţe, această indemnizaţie nu se acordă. Un alt palier pe care am desfăşurat activităţi a fost cel legat de salarizare şi de punerea în plată a banilor cuveniţi câştigaţi de pe urma sentinţelor judecătoreşti. Mai ales în municipiul Suceava au fost probleme, pentru că nu existau fonduri suficiente. În urma OUG 74 din 2014, s-au achitat integral toate restanţele de natură salariale aferente din 2014 şi, în proporţie de 82%, pentru hotărârile judecătoreşti aferente anului 2015. Un alt palier major pe care ne-am canalizat forţele este situaţia umilitoare în care se găseşte personalul nedidactic. De asemenea, am încercat să implemetăm uniformizarea, pentru întreg judeţul, a sumelor pe care noi le acordăm, ca ajutoare materiale, în caz de nevoie, membrilor de sindicat.”

La propunerea Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prioritatea numărul unu a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, pentru acest an, va fi salarizarea personalului nedidactic din învăţământ.

Leonte: “La propunerea Biroului Executiv al Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prioritatea numărul unu a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (cea mai mare federaţie din domeniu, la care suntem şi noi afiliaţi) va fi salarizarea personalului nedidactic din învăţământ. Cerem guvernanţilor să respecte acel acord, semnat în 27 octombrie 2014, şi cea mai defavorizată categorie de personal din învăţământ să beneficieze de o creştere salarială semnificativă.”

comments

comments