full screen background image

Liceenii pot scăpa de o parte din examene la bacalaureat, prin echivalare

bacalaureat     Metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat 2015 prevede că liceeni care au obţinut premii la concursurile şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei, îşi pot echivala proba scrisă la disciplina la care au câştigat premiul.

Elevii care au obţinut, în una din clasele a IX-a sau a XII-a, premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota 10.

Echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective, în urma solicitării scrise a candidatului şi a prezentării dovezilor privind obţinerea premiului la concursul/ olimpiada interna ţională. Documentele se depun, în momentul înscrierii, la secretariatul unităţii de învăţământ.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul oficial lista OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR INTERNAȚIONALE
recunoscute de minister, pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de bacalaureat. În total, sunt 26 de concursuri, dintre care 9 la “limbă și comunicare”, 11 la “matematică și științe”, 2 la “om și societate” și 4 la “tehnologii”.

comments

comments