full screen background image

Companiile petroliere au majorat preţurile carburanţilor

benzina    După aproape patru luni de ieftiniri la pompă, a sosit și momentul neașteptat de șoferi-petroliștii să modifice prețul și în sus. Toate companiile petroliere de pe piața românească au crescut ușor prețurile în această săptămână, cu toate că șoferii se așteaptă, în continuare, la scăderi.

OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Mol și ceilalți jucători de pe piața autohtonă au crescut, în această săptămână, prețurile carburanților cu până la 5-6 bani/litru, scrie capital.ro.

În prezent, stațiile de carburanți la care mai găsești benzină sub 5 lei sunt puține, asta după ce la jumătatea lunii ianuarie prețul celui mai ieftin sortiment de benzină a coborât și sub 4,8 lei/litru.

Dacă până acum piața s-a obișnuit ca Petrom să dea tonul modificării prețurilor, de data aceasta cei de la Lukoil au dat startul scumpirii.

Așa cum reiese de pe site-ul companiei, prețurile medii au crescut cu 4 bani în cazul sortimentelor de benzină și cu 3 bani la motorine. În prezent, prețul mediu al unui litru de benzină comercializat de Lukoil este de 4,94 de lei – sortimentul Euroluk 95, respectiv 5,6 lei sortimentul Ecto Sport 98. Așa cum se poate observa și din imaginea de mai jos, la unele stații prețurile sunt mai mari decât valoriile medii menționate mai sus, întrucât politica Lukoil este ca prețurile să difere de la stație la stație cu +/- 5%.

comments

comments