full screen background image

“Termica” solicită Consiliului Local Suceava majorarea tarifului de distribuție al agentului termic

Termica     Societatea “Termica” solicită “de urgență” Consiliului Local Suceava majorarea tarifului de distribuție, de la 173 la 197 de lei gigacaloria.

În adresa înaintată legislativului, conducerea “Termica” precizează că noul tarif a fost avizat de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

Primarul Ion Lungu s-a arătat rezervat în legătură cu această majorare, spunând că o variantă de luat în seamă ar fi plata unor pierderi tehnice de pe rețelele de transport – distribuție.

Lungu: “Eu mă îndoiesc că va aproba Consiliul Local un tarif mai mare la energia termică. Noi am discutat acest lucru, anul trecut. Un lucru cu care pot fi de acord este să acoperim o parte din pierderile termice de reţea. Dar, pentru asta, cei de la Termica trebuie să prezinte, la Primărie, nişte bilanţuri energetice, realizate la sfârşitul anului trecut. Din păcate, nu sunt gata aceste bilanţuri şi, din ceea ce am discutat cu cei de la Termica, vor fi gata în luna februarie. Vom intra în Consiliul Local şi, dacă se aprobă bilanţurile termice, putem da o parte din aceste pierderi pentru Termica.”

comments

comments