full screen background image

Cătălin Coman: “Consilierii PNL au aprobat de trei ori proiectul din Parcul Nada Florilor”

catalin-coman-primar-falticeni     Consilierul local fălticenean Mihai Vitcu este împotriva contractării, de către municipalitate, a unei finanțări rambursabile în valoare maximă de 6 milioane de lei, pentru derularea proiectului Infrastructură de agrement “Nada Florilor”.

El a declarat, în cadrul emisiunii “Faţă în faţă”, realizată la Radio VIVA FM Fălticeni, că proiectul a fost introdus pe ordinea de zi fără a se respecta legea, potrivit căreia trebuia adus la cunoștința opiniei publice cu 30 de zile înainte de ședință.

În replică, primarul municipiului Fălticeni, a declarat, pentru ştirile Radio VIVA FM, că totul este doar o acţiune strict politică, legată de diferenţele de păreri dintre PSD ŞI PNL.

Coman i-a reamintit consilierului Vitcu că Primăria derulează proiectul începând cu anul trecut şi că fălticenenii aşteaptă cu mare interes realizarea obiectivului.

Coman: “Vreau să reamintesc faptul că Primăria Fălticeni derulează, începând cu anul trecut, un proiect extrem de important pentru localitate, dorit şi aşteptat de foarte multă vreme, un proiect cu bani europeni, tot ceea ce înseamnă înfiinţarea unei structuri turistice de agrement în Parcul Nada Florilor. Un proiect foarte frumos, care se va materializa anul acesta. Repet, pe bani europeni. Există, într-adevăr, şi o contribuţie a Primăriei Fălticeni. Vreau să reamintesc domnilor consilieri din actuala opoziţie că acest lucru se putea realiza timp de 8 ani, cât au fost ei la putere, şi nu au făcut absolut nimic. Acum, când muncim şi facem, într-adevăr, ceva util pentru fălticeneni, pentru a aduce fonduri importante în municipiu şi pentru a crea locuri de muncă, deodată proiectul nu mai este bun, din cauza diferenţelor de culoare politică. Nu este o atitudine corectă din partea unui consilier local, indiferent de partidul din care face parte, pentru că toţi am promis că vom face ceea ce este bun pentru Fălticeni.”

Primarul de Fălticeni a mai spus şi despre faptul că respectivul proiect a fost votat de trei ori în Consiliul Local.

Coman: “Dacă domnul Vitcu are ţinere de minte scurtă, aşa cum o demonstrează, vreau să îi spun, şi fălticenenii trebuie să o ştie, că a votat acest lucru, atenţie!, de trei ori, şi în 2013 şi 2014, în 3 proiecte de hotărâre de Consiliu Local. După ce şi el şi toţi consilierii dumnealui au votat în unanimitate, acum, deodată, proiectul nu mai este bun. Au votat şi în 2013, şi în 2014, cu gândul că oricum nu se va face. Iată că primarul se ţine de cuvânt şi îl va face. Avem semnat contractul de finanţare, semnăm zilele astea şi contractul de execuţie, iar proiectul se va realiza. Deci, acum, când văd că se va realiza ceva extrem de frumos pentru Fălticeni, încep să pună beţe în roate. Este o atitudine împotriva cetaţeanului.”

Cătălin Coman a spus, referitor la declaraţiile pe care le-a făcut Mihai Vitcu în cadrul emisiunii “Faţă în faţă”, că nu-l acuză pe acesta de minciună, ci crede doar că nu ar fi fost bine informat.

Coman: “Am auzit tot ceea ce a declarat în emisiune. Nu îl acuz de minciună, probabil că nu este informat. A votat, de trei ori, această cofinanţare din partea municipiului Fălticeni. Şi, spre deosebire de el, eu o şi pot demonstra, cu documente. Nu vreau să intru în alte polemici. O fi uitat, n-o fi fost atent, nu ştiu care este explicaţia. Eu vreau doar să le spun fălticenenilor că, în urma unui mare efort, început în 2013, reuşim anul acesta să implementăm un proiect european de 130 de miliarde de lei vechi, în care contribuţia Uniunii Europene reprezintă jumătate din sumă. Se va crea o infrastructură turistică de agrement care va genera fonduri pentru municipalitate. Toţi cei din zona Fălticeni nu vor mai trebui să plece la Suceava, Gura Humorului sau Piatra Neamţ, iar banii vor rămâne în Fălticeni. Ca să nu mai vorbesc de tot ceea ce înseamnă locuri de muncă, de tot ceea ce înseamnă acest parc, pentru că nu înseamnă numai piscine, ci şi terenuri de sport, piste de biciletă, alei pietonale pentru promenadă, locuri de joacă. Plus reabilitarea întregului versant, pentru că unul dintre avantajele directe este faptul că vom reuşi captarea tuturor acelor ape pluviale, care fac acest versant, pe strada Sucevei pe dreapta, cumva nesigur, şi vom face şi stabilizarea versantului. Una peste alta, cred că declaraţiile domnului Vitcu sunt făcute politicianist şi în necunoştinţă de cauză. Facem ceea ce trebuie pentru fălticeneni şi facem bine. Dacă domnilor consilieri din actualul PNL nu le pare aşa de bine sau le este ciudă, trebuie să se înveţe cu lucrul acesta, pentru că primarul Coman va face tot ceea ce a promis.”

comments

comments