full screen background image

Ajutoarele alimentare primite pentru municipiul Suceava ar putea ajunge la Liteni

Ajutoare-comunitare     Situație de tot râsul, dacă nu ar fi vorba de alimente pentru persoane defavorizate – la Suceava,  sunt prea multe pachete cu ajutoarele alimentare primite de la Uniunea Europeană.

Până acum, au rămas, din prima tranșă, 900 de persoane care nu s-au prezentat, plus alți 230 de localnici incluși pe lista suplimentară.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că Ministerul Fondurilor Europene a alocat 27.000 de pachete cu alimente, deși a fost anunțat că nu este necesară o asemenea cantitate.

Lungu: “Din adresa primită de la Ministerul Fondurilor Europene, rezulta că diferenţa de pachete ar trebui distribuite la alte categorii de persoane, dar se aşteaptă un act normativ, Acum spune foarte clar: “va fi repartizată în cadrul judeţului dumneavoastră sau în alt judeţ.” Oraşul Liteni ni s-a adresat să-i dăm vreo 2.400 de pachete, dar sigur că aşteptăm să facem documentele, cu Prefectura, cu Ministerul. Noi nu am dat avizul să ne vină diferenţa de pachete. Dacă noi ne încărcăm cu aceste produse şi nu au o destinaţie clară şi se mai şi alterează, noi trebuie să dăm cu subsemnatul şi poate le mai şi impută cuiva.”

comments

comments