full screen background image

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava va fi extinsă

upu     Suprafața Unității de Urgențe a Spitalului Județean Suceava va fi dublată în urma lucrărilor de extindere și modernizare.

Unitatea va ajunge la 1.800 de metri pătrați și va fi organizată asemănător celei din Târgu Mureș, cea mai modernă din țară.

Șeful Unității, Liviu Cîrlan, a declarat că numărul de prezentări a crescut considerabil în ultimul timp, ajungând la 250 de pacienți, în medie, pe zi.

El indică și necesitățile de aparatură și echipamente medicale după finalizarea extinderii UPU.

Cîrlan: “Am prevăzut, în această extindere, un spaţiu special destinat radiologiei imagistice, în care va exista un computer tomograf. Ne-ar ajuta foarte mult în preluarea şi efectuarea imediată a acestei examinări. De asemenea, un ecograf performant, pe care îl avem, cel achiziţionat prin Banca Mondială, dar deja are 7-8 ani de zile. Dorim şi o linie de video-endoscopie digestivă, echipamente pentru intubaţii, ventilatoare, monitoare EKG, electrocardiografe, brancarde hidraulice, masă ginecologică, masă de operaţii pentru mici intervenţii etc.”

Cîrlan a mai adăugat că investițiile de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean se ridică la 4,5 milioane de lei, din care 2,5 milioane vor fi alocate de Primăria suceveană.

Restul urmează să fie asigurat de Consiliul Județean și de Ministerul Sănătății.

comments

comments