full screen background image

Reabilitarea şcolilor, pe agenda municipalităţii din Rădăuţi

reparatii scoli     Reabilitarea unităţilor de învăţământ reprezintă un alt obiectiv important al autorităţilor din Rădăuţi, în acest an.

Într-o intervenţie telefonică pentru ştirile Radio VIVA FM, Primarul interimar al localităţii, Tiberiu Maerean, a specificat că, printre priorităţi se află Şcoala Generală nr. 6, obiectiv a cărui finalizare ar putea fi ptreluată de municipalitate.

Maerean: “Un alt punct important ar fi o serie de obiective şcolare care nu sunt finalizate. Mă refer la Şcoala Generală nr. 6, şcoala de pe Obor, care ţine în mare măsură de Guvern, pentru că acolo lucrările au fost executate de un constructor care a avut contractul iniţial cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Nu s-au plătiti banii şi s-a ajuns în instanţă, cu executări silite, acum există o executare silită împotriva Ministerului de Finanţe, pentru o sumă destul de consistentă. Dacă se va soluţiona şi ne va permite, în felul acesta, să preluăm obiectivul şi să îl ducem la bun sfârşit, din punct de vedere al construcţiei, şi să îl dăm în folosinţă, iarăşi va fi o realizare deosebită pentru activitatea şcolară din municipiul nostru.”

Primarul de Rădăuţi a amintit despre reabilitarea cantinei şi a internatului de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” şi despre proiectul de găsire a unui nou sediu pentru Clubul Copiilor .

Maerean: “Vom continua şi reabilitarea cantinei şi a internatului de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi”. Un alt obiectiv este Clubul Copiilor, care, din păcate, nu este al nostru, aparţine Inspectoratului Şcolar, dar deserveşte un număr foarte mare de rădăuţeni. De peste 10 ani, Clubul îşi desfăşoară activitatea în nişte condiţii improprii, adică la parterul internatului Liceului Hurmuzachi. Ceea ce nu este normal, Există un studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou sediu, Consiliul Local Rădăuţi a pus terenul la dispoziţie, de mai mulţi ani, dar stăm mai prost cu finanţarea. Vom vedea ce putem face, astfel încât să punem în mişcare şi resorturile la nivel guvernamental, să prindă în programul lor şi astfel de obiective, în Rădăuţi.”

comments

comments