full screen background image

Ponta, de Ziua Internațională a Holocaustului

ponta     Premierul Victor Ponta afirmă, marți, că omenirea nu trebuie să uite niciodată pagina tulburătoare de istorie reprezentată de Holocaust și adaugă că respectul pentru diversitate, toleranța și libertatea sunt valorile care pot preveni asemenea episoade întunecate ale destinului.

“27 ianuarie este un moment cu o semnificație aparte, fiind marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 70 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau. În 2012 am vizitat actualul Muzeu de pe teritoriul Poloniei, în semn de respect față de memoria vieților nevinovate pierdute în acea perioadă tragică, iar impresia a fost una zguduitoare, pe care o voi purta cu mine toată viața”, se arată în mesajul public adresat de prim-ministrul Ponta de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Victor Ponta subliniază că “omenirea nu trebuie să uite niciodată această pagină tulburătoare a istoriei”.

“Respectul pentru diversitate, toleranța și libertatea sunt valorile care pot preveni asemenea episoade întunecate ale destinului, iar ele nu trebuie încălcate niciodată. Lupta pe care azi o ducem împotriva extremismului este una cât se poate de reală și o vom câștiga doar prin solidaritate și înțelegere, prin combaterea antisemitismului, xenofobiei și discriminării, prin dorința de a construi o societate mai bună și mai unită”, mai afirmă premierul.

comments

comments