full screen background image

Alertă maximă în sudul Franței. Operaţiune antitero în plină desfășurare

Unconfirmed Shooting - Paris     Alertă maximă în sudul Franţei, unde este în plină desfăşurare o operaţiune antitero. Trupele speciale au intrat într-un oraş din apropiere de Montpellier şi au arestat cinci persoane despre care cred că fuseseră pregătite de Statul Islamic.

Mai multe cartiere din centrul oraşului Lunel din sudul ţării sunt blocate. Cinci persoane suspectate de legături cu terorişti din Siria şi Irak au fost arestate.

Din Lunel, aproximativ 20 de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani au plecat să lupte alături de terorişti în Siria şi Irak. Din datele serviciilor secrete franceze, 6 dintre ei şi-au pierdut viaţa în timpul luptelor.

Costin Georgescu, fost director al SRI a declarat la Digi24 că evenimentul este o continuare a atentatului de la Paris. „E clar că toate serviciile franceze s-au mobilizat împotriva teroriștilor și au căutat toate posibilitățile pentru a-i prinde”, a spus Costin Georgescu.

„Ceea ce face terorismul la ora actuală, cele două organizaţii, în primul rând ISIS, este o creştere a pericolului terorismului şi trebuie ca şi lupta împotriva lui să crească în intensitate şi metode. Sunt două puncte nevralgice la adresa lumii civilizate, care trebuie să ia măsuri. Acel califat trebuie desfiinţat cu orice preţ şi cât mai repede”, a mai spus Costin Georgescu.

comments

comments