full screen background image

Marea Neagră a fost decretată zonă de risc

pol const     Polițiștii Gărzii de Coastă au decretat Marea Neagră zonă de risc ridicat din cauza traficului de imigranți din Orientul Mijlociu și Apropiat, relatează Digi 24.

Traficul de imigranți s-a intensificat în ultimul an, în contextul în care sute de oameni plătesc clăuze pentru a ajunge în Uniunea Europeană, în încercarea de a scăpa de războaiele din țările natale.

În timp ce în 2013 puțin peste 100 persoane au încercat să intre ilegal în România din țările islamice sau arabe, în anul 2014 numărul acestora s-a triplat.

Potrivit unui raport al Gărzii de Coastă, anul trecut nouă călăuze i-au transportat pe migranți pe două rute: prin marea teritorială a Bulgariei și direct prin apele teritoriale ale României.

Călăuzele au folosit ambarcațiuni mici, punând în pericol viaţa celor aflaţi la bord.

Polițiștii de frontieră au descoperit, în 15 septembrie 2014, 132 de persoane înghesuite într-un pescador, ce fugiseră din Irak, Iran, Afganistan, Siria și Turcia.

Toate persoanele descoperite au ajuns la Centrul pentru refugiați din Galați unde li s-a asigurat cazare, masă şi asistenţă medicală.

comments

comments