full screen background image

Instanţa supremă amână pronunţarea în dosarul privatizărilor strategice

ciocan judecator     Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru 27 ianuarie pronunţarea în dosarul privatizărilor strategice, în care foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost condamnaţi de prima instanţă la şase şi, respectiv, cinci ani de închisoare, informează Mediafax.

Ultimul termen al procesului a avut loc la 19 decembrie 2014. Atunci completul de judecători ÎCCJ a acultat ultimul cuvânt al inculpaților, stabilind să dea decizia finală pe 5 ianuarie.

Miercuri, judecătorii au amânat din nou pronunţarea, o decizie definitivă fiind aşteptată în 27 ianuarie.

Avocaţii inculpaţilor din dosar au cerut, în principal, achitarea clienţilor lor sau, în subsidiar, pedepse blânde, şi au acreditat ideea că documentele despre care DIICOT susţine că reprezentau secrete de stat sau de alta natură ar fi fost în realitatea documente cu statut normal, a căror furnizare nu atrăgea astfel de acuzaţii.

Apărătorii inculpaţilor au mai arătat că multe dintre infracţiunile de care sunt acuzaţi clienţii lor nu se probează cu nicio dovada adusă de DIICOT, astfel că se impune achitarea lor.

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş le-a arătat judecătorilor, în ultimul cuvânt, că în dosar nu există “niciun prejudiciu, nicio vătămare, nici măcar documente secret”.

La rândul său, fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Zsolt Nagy, le-a declarat judecătorilor că viaţa sa a fost schimbată în cei opt ani de proces. El a susţinut că nu a aderat sau sprijinit vreun grup infracţional despre care să aibă cunoştinţă. Nagy le-a mai spus judecătorilor că privatizările nu au folosit documente clasificate şi că acuzaţiile la adresa sa sunt formulate pe baza convorbirilor dintre terţe persoane.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza