full screen background image

Centrul Comunitar de Servicii Integrate din Cacica va fi inaugurat joi

My beautiful picture     Instituţia Prefectului – judeţul Suceava, prin Biroul Judeţean pentru Romi şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate SASTIPEN, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” și Centrul de Formare în Profesiuni Sociale “Pro Vocație”, inaugurează joi, 22 ianuarie, ora 11.00, Centrul Comunitar de Servicii Integrate din comuna Cacica, în incinta Centrului de Afaceri Multicultural Cacica.

Lansarea Centrului Comunitar de Servicii Integrate se va face prin intermediul unei ceremonii de deschidere, ce va avea loc în fața sediului Centrului Comunitar de Servicii Integrate Cacica.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor publice județene/regionale, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale care activează la nivel local/județean, lideri ai comunităților locale, precum și persoane din comunitatea selectată.

Centrul Comunitar de Servicii Integrate reprezintă un concept care se adresează întregii comunități și în cadrul căruia vor fi furnizate, gratuit, servicii de consiliere și orientare privind formarea profesională, identificarea și valorificarea oportunităților de ocupare a membrilor comunităților rurale, dezvoltarea competențelor antreprenoriale și asistență privind înființarea de mici afaceri.

De asemenea, se vor susține atât sesiuni de informare, educare, conștientizare cu privire la importanța sănătății, cât și servicii de consiliere socială, în funcție de nevoile celor ce vor solicita serviciile centrelor.

În plus, va fi urmărită dezvoltarea și implementarea unor activități viabile, care să asigure o abordare integrată a serviciilor oferite populației din mediul rural, în vederea creșterii ratei de ocupare a acesteia în activități non-agricole.

Totodată, de activitățile desfașurate în cadrul Centrului  vor beneficia îndeosebi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă.

Centre Comunitare de Servicii Integrate vor mai fi amplasate în alte 5 localități situate în regiunile de Sud-Vest și Nord-Est ale țării, beneficiind și de sprijinul autorităților locale, în vederea susținerii și desfășurării activităților pe termen lung, în beneficiul comunității locale.

Acțiunea se înscrie în cadrul proiectului “Servicii integrate – abordare optimă pentru ocuparea forței de muncă”- POSDRU/135/5.2/S/133695, implementat în perioada 18 aprilie 2014 – 17 octombrie 2015 de către Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – Sastipen, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreuna” și Asociația „Pro Vocație”, proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenţie 5.2.

comments

comments