full screen background image

Cătălin Coman, la VIVA FM: Anul 2014, plin de investiţii pentru Primăria Fălticeni

catalin-coman-primar-falticeni     Anul 2014 a fost unul plin de investiţii pentru municipalitatea din Fălticeni, crede primarul localităţii, Cătălin Coman.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată, marți, la Radio VIVA FM Fălticeni, Cătălin Coman a ţinut să amintească despre asfaltarea, în premieră, a mai multor artere de circulaţie din localitate”.

Coman: “Anul 2014 a fost unul extrem deplin, extrem de bogat în evenimente şi în tot ceea ce înseamnă investiţii pe care Primăria le-a derulat la Fălticeni. Mă bucur că, foarte multe dintre ele, le-am dus la capăt, lucruri importante, lucruri noi, şi fălticenenii ştiu foarte bine la ce mă refer. De exemplu, căile de acces şi străzile pe care le-am asfaltat, pentru prima dată în istoria lor. Am reuşit să asfaltăm mai mult de 10 km de străzi, străzi pietruite, de balastru.”

Primarul de Fălticeni a vorbit şi despre derularea proiectelor de investiţii cu fonduri europene, cum ar fi infrastructura turistică de agrement din Parcul “Nada Florilor”.

Coman: “Am reuşit să încheiem contractul de finanţare pentru proiectul de înfiinţare a unei infrastructuri turistice de agrement în Parcul “Nada Florilor”, un proiect pe bani europeni, în valoare de 3 milioane de euro. Acum, suntem în procedură foarte foarte avansată cu stabilirea constructorului, pentru că are la dispoziţie mai puţin de un an pentru a finaliza acest proiect.”

În emisiunea “Faţă în faţă”, Cătălin Coman a amintit şi despre programul de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi de canalizare din municipiu.

Coman: “Am continuat tot ceea ce înseamnă proiectele europene de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi de canalizare, plus staţia de epurare. La staţia de epurare ne-am mişcat mult mai bine, lucrurile sunt absolut în regulă. Din păcate, nu sunt total mulţumit de lucrările la reţelele de apă şi de canalizare, dar Primăria are atribuţii limitate, pentru că nu este parte în acest contract. Contractul este semnat între o firmă privată şi beneficiarul ACET. Noi doar ne rugăm, şi de unii şi de alţii, să readucă străzile la starea iniţială, pentru că aici avem cele mai mari probleme.”

Primarul Cătălin Coman este mulţumit de investiţiile pe care municipalitatea le-a derulat, în cursul anului trecut, în unităţile de învăţământ din localitate.

Coman: “Ne mândrim că avem unităţile şcolare cele mai frumoase din judeţ, primitoare pentru copii, cu autorizaţii sanitare de funcţionare. Am făcut investiţii în şcoli, anul trecut, de aproximativ 28 de miliarde de lei vechi. Continuăm şi acest an, pentru că este un segment abandonat de foarte multă vreme şi costurile pentru menţinerea la un nivel sunt pe măsură, dar, încet-încet, vom reuşi să rezolvăm toate aceste probleme.”

În plus, Coman a promis că lucrările începute anul trecut (cum ar fi parcările, locurile de joacă sau reabilitarea punctelor sensibile ale municipiului Fălticeni) vor continua şi în acest an.

comments

comments