full screen background image

Biserica de gheață de la Bâlea Lac este gata

biserica balea     Singura biserică de gheață din România, cea de la peste 2.000 de metri altitudine din Masivul Făgăraș, în zona turistică Bâlea Lac, este deja gata, urmând să fie sfințită joi, 29 ianuarie, la ora 12,00, au anunțat proprietarii complexului de gheață de aici.

“Joi, 29 ianuarie 2015, la ora 12,00, va fi oficiată slujba de sfințire a Bisericii de Gheață de la Bâlea Lac. Biserica va fi sfințită de preoți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai Bisericilor Evanghelică, Greco-Catolică și Romano-Catolică. Biserica de gheață este construită în fiecare iarnă la Bâlea Lac, pentru toți credincioșii care își doresc să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui. Cei mai temerari îndrăgostiți aleg Biserica de Gheață de la Bâlea Lac pentru a avea o nuntă de neuitat, iar părinții îndrăgostiți de munte aleg acest loc unic în lume pentru a-și boteza copiii. Biserica de Gheață de la Bâlea Lac își va deschide porțile pentru toți credincioșii, imediat după slujba de binecuvântare”, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Deocamdată, turiștii pot doar să viziteze biserica de gheață de la Bâlea. În vecinătatea ei se află câteva igluuri și un hotel de gheață, singurul de acest fel de la noi din țară.

comments

comments