full screen background image

16.000 de lei sustraşi, de falşi cumpărători de porumb, de la un bătrân de 89 de ani din Stroieşti

porumb boabe    Agenţii Postului de poliţie Stroiești au fost sesizați, marţi, prin 112, despre faptul că persoane necunoscute au sustras suma de circa 16.000 de lei, de la locuința unui bătrân, de 89 de ani, din localitate, situată în apropiere de DN 17.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în jurul orei 10.00, având în vedere afișul cu inscripția „vând porumb”, în fața locuinței părții vătămate a parcat un autoturism, din interiorul căruia au coborât doi bărbați, care s-au  interesat să cumpere grăunțe de porumb.

Persoana vătămată i-a invitat și însoțit pe cei doi făptuitori în șură, unde au convenit să cumpere cantitatea de 100 de kg de grăunțe de porumb, cu prețul de 100 de lei.

Una dintre persoane i-a înmânat bătrânului o bancnotă de 500 de lei, urmând ca acesta să-i înapoieze restul de 400 de lei.

Din acest motiv, bătrânul s-a deplasat într-o încăpere anexă a locuinței, unde păstra suma de 14.700 de lei, a lăsat bancnota primită, a luat și  înmânând acestora, în șură, 4 bancnote de câte 100 de lei, drept rest.

Imediat, unul dintre cei doi indivizi  a pretextat că nu au saci și că se duce la autoturism să-i aducă, persoana vătămată rămânând cu celălalt în șură.

La scurt timp, individul respectiv a revenit și, sub pretextul că se deplasează la magazin pentru a cumpăra saci, a plecat cu persoana ce-l însoțea.

Ulterior, victima s-a deplasat în anexa neasigurată, unde a constatat lipsa întregii sume de bani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate, pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

comments

comments