full screen background image

150 de chioșcuri din bazarul sucevean trebuie repoziționate

Bazar sv     Conducerea Primăriei sucevene solicită imperativ mutarea a 150 de chioșcuri în interiorul bazarului, pentru a fi respectate normele de protecție la incendiu.

Primarul ion Lungu a declarat, miercuri, că măsura este impusă de imposibilitatea intrării mașinilor de intervenție în centrul comercial administrat de municipalitate.

Lungu a precizat că Inspectoratul pentru Situații de Urgență a amendat cu câte 25.000 de lei atât pe el, cât și pe directorul Administrației Piețelor Gelu Greceanu, ambele sancțiuni fiind contestate.

Primarul municipiului reședință a spus că bugetul din acest an are alocată suma de 200.000 de lei pentru dotări minime PSI în bazar.

Lungu: “Aşa spune Legea, nu avem niciun fel de clemeţă, şi eu fac un apel la oamenii din bazar, care cred că s-au convins, în cei 11 ani de mandat, că totdeauna am fost de partea lor. Să nu vină în audinţă, la mine sau în altă parte, pentru că nu-i putem ajuta. Eu cer administratorului de acolo, cu obiectivitate, să facă ordine, să redistribuie acele chioşcuri. Sigur, unele dintre ele sunt în partea centrală sau pe alei importante, şi nimeni nu vrea să fie redistribuit într-o altă zonă. Ei ştiu ce au de făcut acolo, pentru că, dacă, Doamne fereşte!, se întâmplă ceva, lucrurile nu sunt ordine, nici pentru Primărie, nici pentru comercianţi.”

Lungu a mai adăugat că repoziționarea celor 150 de chioșcuri din bazar trebuie să se încheie până la data de 1 mai.

comments

comments