full screen background image

Edilii liberali nu vor alegeri în două tururi pentru primari și șefi de Consilii Județene

alina gorghiu     Lovitură sub centură pentru conducerea PNL. Edilii liberali nu vor alegeri în două tururi pentru primari și șefi de Consilii Județene.

Primarii PNL au votat în unanimitate ca alegerea edililor din România să se facă într-un singur tur. Decizia liberalilor vine să-I contrazică pe şefii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, care declarau la începutul lunii că Partidul Naţional Liberal ar vrea ca primarii și șefii de Consilii Județene să fie aleși în două tururi de scrutin.

Reprezentanții tuturor partidelor au votat în cadrul unei întâlniri a Asociației Municipiilor din România pentru menținerea procedurii de alegere a primarilor și șefilor de Consilii Județene într-un singur tur.

Însă decizia primarilor liberali intră în contradicție chiar cu propunerea co-președinților PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

Ba mai mult, Vasile Blaga a precizat că PNL va cere conducerii Parlamentului să pună pe ordinea de zi din această sesiune un proiect de lege pentru schimbarea legii electorale.

De aceeași părere cu cei din PNL a fost și primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, vicepreședinte PSD și vicepreședinte al AMR. Negoiță a declarat la rândul său că în toate domeniile trebuie stabilitate. Primele alegeri pe modul acesta au fost în 2012.

comments

comments