full screen background image

Directorul Muzeului Bucovinei: “Suceava are nevoie de un parc în adevăratul sens al cuvântului”

emil ursu viva     Municipiul Suceava are nevoie de un parc “în adevăratul sens al cuvântului”, crede directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

El a declarat, pentru Radio VIVA FM, că un parc ar putea fi doar cel din zona Şipote, dar că regimul juridic al acestuia împiedică realizarea obiectivului.

Ursu: “Trebuie găsită, totuşi, o variantă, pentru că nu e firesc să avem de-a face cu o pădure în mijlocul oraşului. Chiar dacă, din punct de vedere juridic, lucrurile aşa stau, eu mă gândesc că, dacă se va dori, se va găsi o soluţie. Până la urmă, Parcul Şipote era singurul parc din Suceava. Noi avem iluzia că, în oraş, discutăm depre Parcul Central, spre exemplu. Nu ştiu, cred că nu înţelegem noţiunea de parc. Parcul înseamnă, de fapt, o pădure cu alei, o pădure amenajată. Ori, în Suceava, avem un umbrar. Mă gândesc şi la “parcul” de lângă Colegiul Alexandru cel Bun: o fântână arteziană, nişte bănci şi nişte copăcei, care vor crşte în următorii 10-15 ani. Cred că trebuie să ne gândim foarte serios la ceea ce înseamnă parc şi la necesitatea unui parc în Suceava.”

În luna octombrie 2014, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că autorităţile locale pregătesc, pentru noua programare europeană 2014-2020, proiectul “Diversificarea economiei locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. Infrastructură publică de agrement”, prin care municipalitatea suceveană va promova un proiect de reabilitare a parcului Şipote şi amenajarea unei zone de agrement, valoarea finanţării comunitare ridicându-se la aproximativ 13 milioane de euro.

comments

comments