full screen background image

Sindicatele dau Guvernul în judecată pentru desființarea Inspecției Muncii

ciocan judecator    Cele cinci confederaţii sindicale reprezentative la nivel naţional au anunţat că dau în judecată Guvernul pentru desfiinţarea Inspecţiei Muncii.

Liderii sindicatelor spun că desfiinţarea Inspecţiei Muncii este neconstituţională.

Sindicaliştii au precizat că şi alte organizaţii sindicale, dar şi inspectorate teritoriale de muncă au sesizat Avocatul Poporului, fără ca acesta din urmă să ia vreo măsură, şi, în acest context, confederaţiile sindicale au decis să cheme Guvernul în contencios administrativ.

”Am atacat procedura de contencios administrativ pentru că proiectul nu a stat 10 zile pe site, nu a fost supus dezbaterii publice”, a a irmat  Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

”Printr-o ordonanță de urgență nu se putea abroga o lege organică. Codul muncii prevede express că inspecția muncii se reglementează printr-o lege specială, convenția 81 care reglementează pe plan internațional funcționarea inspecției muncii. În momentul în care prin lege organică li se garantează inspectorilor de muncă independența și locul de muncă, astăzi prin hotărâre de guvern acest lucru este complet anulat”, a explicat Hossu.

comments

comments