full screen background image

Noua autospecială de transport personal şi victime multiple a ISU, adevărat spital ambulant

galeata macovei viva 1901 1     La începutul acestui an, tehnica de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost completată cu o autospecială de transport personal şi victime multiple, care a fost repartizată judeţului nostru de către Ministerul Sănătăţii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, invitat, luni, în emisiunea VIVA Cafe, a oferit ascultătorilor noştri mai multe amănunte despre dotarea tehnică a inspectoratului

Găleată: “Autospeciala de transport personal şi victime multiple, pe care am primit-o recent, este un adevărat spital ambulant. Autovehiculul prezintă caracteristici militare, fiind dotat cu tracţiune 4×4 permanent, suspensie, şasiu şi transmisie speciale pentru deplasare off-road, în locuri mai greu accesibile. Autospeciala are capacitatea de a transporta în acelaşi timp 11 persoane, pe scaune, sau patru pacienţi critici pe targă. O ambulanţă normală poate transporta, pe targă, o singură persoană rănită. Deci, din acest punct de vedere este ubn câştig enorm. De asemenea, este dotată cu două monitoare, un defibrilator automat, instalaţie de administrare a oxigenului, aspiratoare portabile de secreţii, saltele vacuum, seturi de atele vacuum şi gulere cervicale pentru adulţi şi copii. În dotarea autospecialei mai există şi două rucsacuri pentru transportul materialelor sanitare şi medicaţie.”

Atunci când autospeciala intervine la accidente cu victime multiple, echipajul este format din doi pompieri paramedici, precum şi un medic şi un asistent din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Numărul componenţilor echipajului poate fi suplimentat în funcţie de necesitate şi de gravitatea cazurilor.

autosmurd3

comments

comments