full screen background image

Exploziile de la prospecțiunile de gaze din Buneşti stârnesc supărarea sătenilor

prospectiuni gaze     Proprietarii a zeci de case din comuna Buneşti cer despăgubiri căutătorilor de gaze naturale de la societatea “Prospecţiuni” Bucureşti.

Oamenii spun că, de când muncitorii firmei s-au apucat de treabă, pământul a început să se cutremure, iar pereții caselor să se crape.

Primarul localităţii, Gheorghe Beraru, spune că 23 de locuințe au fost afectate de exploziile controlate care depistează acumulările de gaze naturale.

El a precizat că societatea “Prospecțiuni” a primit acordul Primăriei şi Consiliului Local pentru a căuta gaze în comună, dar că aceasta a promis că nu vor fi afectate clădirile şi că vor cere acordul proprietarilor pentru a intra pe terenurile private.

Beraru a mai afirmat că pagubele vor fi evaluate, iar sătenii vor primi despăgubiri.

Firma bucureşteană are contracte de prestări servicii cu “Romgaz” şi cu Agenţia Naţională de Resurse Minerale, iar Primăriile sunt obligate, în baza unei Ordonanţe de Guvern, să permită accesul muncitorilor.

Societatea “Prospecţiuni” va face astfel de studii geofizice şi în alte localităţi din județul tău, printre care Rădăşeni, Cornu Luncii, Berchişeşti, Păltinoasa, Ciprian Porumbescu, Bosanci, Moara, Ilişeşti, Ipoteşti, Şcheia, Todireşti, Cajvana, Pătrăuţi, Dărmăneşti, Grăniceşti și Cacica.

comments

comments