full screen background image

Arbori tăiaţi ilegal, în lunca râului Suceava

arlun1     Sâmbătă, 17 ianuarie, în jurul orei 14.00, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Intervenţie al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a depistat doi bărbaţi care au tăiat doi arbori în lunca râului Suceava, în zona din spatele Complexului Comercial Bazar Suceava.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că cele două persoane, cu vârsta de 64 de ani şi, respectiv, 28 de ani, ambele din municipiul Suceava, s-au deplasat cu un atelaj hipo în zona menţionată, cu intenţia de a tăia mai mulţi copaci.

Folosindu-se de o drujbă, 4 topoare şi o rangă, au tăiat doi arbori din specia plop alb (cu diametrul cioatei de 76 de cm şi, respectiv, 65 de cm), pe care i-au secţionat în mai multe bucăţi, urmând a-i transporta ulterior spre domiciliu, cu un autocamion al unei cunoştinţe.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, iar persoanele în cauză şi instrumentele folosite la tăierea arborilor au fost predate Poliţiei Municipiului Suceava, pentru continuarea cercetărilor.

Materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Pătrăuţi, lucrătorii silvici estimând că valoarea prejudiciului este de 1.960 de lei.

comments

comments