full screen background image

Tiberiu Maerean: “Aurel Olărean şi-a bătut joc de Parcul Zoo şi de banii publici”

parc zoo radauti     Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat mai multe controale la Parcul Zoo din Rădăuţi, în urma cărora au fost descoperite mai multe nereguli.

Primarul interimar al muncipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, consideră că vina îi aparţine în totalitate fostului edil şef, Aurel Olărean, care, spune Maerean, şi-a bătut joc de Grădina Zoologică şi de banii publici.

Maerean: “Partea care trebuia să fie modernizată din Parcul Zoo are o autorizaţie de funcţionare emisă din 2010, dacă am reţinut bine, valabilă până la terminarea modernizării. Modernizare care nu s-a făcut deloc, acolo. Spaţiul care este, la ora actuală, construit de municipiul Rădăuţi, este cu totul altă lucrare decât cea prevăzută în cadrul programului şi în cadrul contractului încheiat cu Ministerul Mediului – se referă, de fapt, la o extindere a Parcului Zoo, pentru extindere neexistând autorizare. În consecinţă, treburile sunt extrem de încurcate cu Parcul Zoo Rădăuţi, pentru că edilul Aurel Olărean nu a respectat legea, nu a respectat contractul cu Ministerul Mediului. În consecinţă, una peste alta, şi-a bătut joc atât de Parcul Zoo, cât şi de banii publici. Acolo, au fost investiţi 1,75 milioane de lei, adică peste 17 miliarde şi jumătate de lei vechi, pentru nişte garduri şi două căsuţe mici la intrare. Vom vedea, din nou, toate documentele în legătură cu acest program de finanţare, cu decontarea lucrărilor, cu faptul că s-a semnat act adiţional pentru depăşirea contractului, cu faptul că, în instanţă, constructorul a obnţinut executare silită împotriva Primăriei, printr-o procedură a Primăriei, binecunoscută acum, de a se face plăţi în afara legii, şi vom solicita cercetarea celor care se fac vinovaţi. Analiza va fi făcută cu ajutorul unei echipe formate din personal de la Primărie. Ţin să reamintesc că, în anul 2012, atât eu, cât şi domnul Sticleţ, am afăcut o sesizare la Ministerul Mediului, în legătură cu abaterile care se săvârşeau de la programul de modernizare a Parcului Zoo. La un moment dat, a venit o echipă de control de la minister şi a verificat cele sesizate de noi. După câteva luni, am primit un răspuns prin care se confirmau ca reale sesizările şi se spunea că se vor lua măsuri. Măsurile nu s-au luat niciodată.”

comments

comments