full screen background image

Muzeul de Istorie al Sucevei va fi deschis la începutul anului 2016

emil ursu viva     Finalizarea reabilitării Muzeului de Istorie al Sucevei este prevăzută, conform proiectului cu finanţare europeană, pentru sfârşitul anului 2015.

Directorul Muzeului Bucovinei din Suceava, Emil Ursu, a declarat, pentru Radio VIVA FM, că, de la începutul anului 2016, muzeul va funcţiona cu noua expoziţie permanentă şi cu noile spaţii care vor fi realizate.

Ursu: “Conform proiectului cu finanţare europeană, lucrările la Muzeul de Istorie al Sucevei vor fi finalizate în luna decembrie a acestui an. Asta înseamnă că prin ianuarie-februarie 2016, Muzeul ar trebui să funcţioneze cu noua expoziţie permanentă şi, evident, cu noile spaţii. Practic, vom avea o sală de concerte, nu foarte mare, de 150 de locuri. Ne propunem o stagiune muzicală, o stagiune teatrală, reluarea conferinţelor publice… Noi am mai avut stagiune muzicală la Suceava, timp de trei ani de zile, dar undeva pe scări, în spaţii neconvenţionale, să spunem. De data aceasta, o vom face în condiţii normale, civilizate.”

Emil Ursu a mai spus că că Sala Tronului, care în noua expoziţie va fi independentă, va fi total diferită faţă de cea existentă până în anul 2014, precizând că vor fi menţinute unele personaje vechi, dar că se vor adăuga şi personaje noi şi se va încerca să se păstreze adevărul istoric.

comments

comments