full screen background image

Dezbaterea bugetului Sucevei, întârziată din cauza noilor prevederi privind sumele repartizate de la bugetul de stat

lungu 181213     Noua modalitatea de repartizare a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale, împiedică executivele locale să definitiveze fundamentarea proiectelor de buget pe 2015 şi să e supună respectivele proiecţii de venituri şi cheltuieli dezbaterii şi aprobării deliberativelor locale.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că, deoarece mai trebuie emise unele acte normative complementare, până la această dată nu a primit informaţii privind alocările pe 2015, condiţii în care va trebui să se opereze cu estimări la nivelul execuţiei bugetare aferente anului trecut.

Lungu: “Nu avem o valoare a bugetului, pentru că nu ni s-a transmis de la Ministerul de Finanţe niciun fel de date. S-a modificat legea şi înţeleg că repartizarea sumelor şi cotele defalcate din impozitul pe venit şi din TVA vine de la Direcţia de Finanţe. Se aşteaptă nişte acte normative în acest sens, iar pentru că nu există niciun fel de cifre, nu putem discuta decât în limita realizărilor de anul trecut. În ceea ce priveşte cheltuielile cu învăţământul, pentru reparaţii şi investiţii, în bugetul municipal se propune alocări de circa 7 milioane de lei aproximativ (aproximativ 1,5 milioane de euro), la fel ca în anul precedent. Termica a cerut, pentru subvenţionarea diferenţei de tarif la energia termică, 36 de milioane de lei, în timp ce în fundamentarea de buget se prevede suma de numai 20 de milioane de lei. Pentru întreţinerea şi repararea infrastructurii rutiere se face o propune de 20 de milioane de lei, cultura şi cultele se vor bucura de 2 milioane de lei, cu aceeaşi sumă alegându-se, cel mai probabil şi activitatea sportivă.”

Primarul Sucevei speră ca bugetul local să fie discutat şi aprobat pe data de 29 ianuarie, în caz contrar activitatea administraţiei locale putând avea parte de perturbări.

comments

comments