full screen background image

50 de suceveni au plecat din locuinţele ANL

anl     Primăria municipiului Suceava  mai are de repartizat unităţi de locuit din fondul locativ al ANL.

În cauză sunt apartamentele şi garsonierele care rămân neocupate, în cursul anului 2014 din respectivele locuinţe plecând în jur de 50 de chiriaşi.
Odată ce contractele semnate cu administraţia locală au expirat, respectivii ocupaţi s-au îndreptat înspre piaţa imobiliară liberă, deoarece unităţile de locuit ANL li s-au părut prea scumpe.

Pe de altă parte, primarul Ion Lungu crede că băncile nu sunt interesate să susţină cu credite achiziţionarea apartamentele cu pricina.

Lungu: “Chiar dacă nu s-au mai construit locuinţe ANL, anul trecut tot am reuşit să repartizăm vreo 50. Foarte mulţi dintre cei cărora le-a expirat contractul s-au mutat după ce au găsit apartamente mai ieftine pe piaţa liberă. Noi avem vreo vândute doar 9 apartamente ANL, iar în măsura în care sunt solicitări, noi le vom onora cu multă plăcere, cu toate că facem muncă patriotică, alegându-ne cu doar 1% din valoarea de vânzare. Sigur, relaţia cu banca este importantă, şi am înţeles că s-au ivit nişte blocaje din acest punct de vedere”.

Primarul i-a informat pe cei care au depus dosare şi figurează pe lista de priorităţi pentru o locuinţă ANL să se prezinte, la „Spaţiul locativ”, cu documentele aduse la zi.

Cei în cauză vor avea asupra lor adeverinţa privind mărimea venitului realizat, extrasul REVISAL de la ITM, din care rezultă calitatea de angajat, precum şi o adresă de la asociaţia de proprietari.

Termenul limită este data de 9 februarie, iar pe măsura ce noi apartamente şi garsoniere sunt eliberate, Consiliul Local, în baza criteriilor şi punctajelor întrunite, va vota repartizarea acestora.

Lungu: “În măsura în care nu se face reactualizarea, cei în cauză sunt scoşi de pe listă, neputând primi locuinţă. Dacă vin mai târziu, li se suspendă dosarul, iar în acest an nu mai intră în discuţie pentru repartizarea unei locuinţe”.

comments

comments