full screen background image

Directorul Muzeului Bucovinei, la Radio VIVA FM: “Vrem nu vrem, modalități de petrecere a timpului liber în Suceava nu prea există!”

ursu viva 1501     Primul invitat al matinalului, în această dimineață, a fost directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Despre proiecte vechi și noi, despre modalitățile de petrecere a timpului liber în orașul Suceava, despre cultură, acestea au fost în mare subiectele abordate de matinalii Andrada și Călin, împreună cu domnul Ursu.

O discuție relaxantă, despre plusurile și minusurile unui oraș care aspiră la modernitate și la încadrarea în vestitele norme europene.

Și, dacă nu mai e chiar atât de mult până când primăvara ne va scoate (aproape) pe toți din case, s-a dezbătut cu destul de mult umor problema parcurilor din Suceava, parcul Șipote, parcul Central.

Referindu-se la Parcul Șipote, directorul Ursu a spus:

„E foarte dificil de comentat, dar trebuie găsită o variantă, pentru că nu e firesc să avem de-a face cu o pădure în mijlocul orașului. Chiar dacă, din punct de vedere juridic lucrurile așa stau, eu mă gândesc că, dacă se va dori, se va găsi o soluție.

Până la urmă, Parcul Șipote era singurul parc din Suceava.

Noi avem iluzia că în oraș putem discuta despre Parcul Central. Nu știu, cred că nu înțelegem noțiunea de parc. Noțiunea de parc înseamnă de fapt o pădure cu alei, o pădure amenajată. Ori, în Suceava avem un umbrar.”

În ceea ce privește și celelalte zone din Suceava, nici acestea nu stau bine la capitolul spațiu verde și de relaxare.

„Mă gândesc la Burdujeni. Există un parc, acolo. Teoretic, pentru că, practic, există niște bănci, o fântână arteziană și niște copăcei, care vor crește în următorii 10-15 ani.”

Concluzia directorului Emil Ursu legată de subiectul parcurilor e clară:

„Cred că trebuie foarte serios gândit la ceea ce înseamnă parc și la necesitatea unui parc în Suceava. Până la urmă, vrem nu vrem, modalități de petrecere a timpului liber în oraș nu prea există!”

comments

comments