full screen background image

Încasările Primăriei sucevene, mai mici comparativ cu anul trecut

plata taxe     Sucevenii nu se înghesuie să își plătească taxele și impozitele locale.

De la începutul anului, încasările sunt de numai 57 %, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că cea mai redusă execuție se înregistrează la impozitul pe clădiri pentru persoane juridice, achitat în proporție de doar 5 procente.

Lungu a mai adăugat că municipalitatea are de încasat restanțe de 70 de milioane de lei, cea mai mare parte revenind agenților economici.

Recuperarea acestor bani este grea, chiar imposibilă, având în vedere că multe firme au intrat în insolvență sau în faliment.

Persoanele fizice și persoanele juridice care își achită, până la 31 martie, obligațiile datorate pentru întregul an fiscal 2015, vor fi beneficiarii unei reduceri de 10% pentru efectuarea cu anticipație a plății  impozitului și taxei pe clădiri,  impozitului și taxei pe teren, impozitului pe mijloacele de transport cu tracțiune mecanică și a impozitelor pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală  sau mai mare de mare de 12 tone.

Având în vedere faptul că, majoritatea contribuabililor, atât persoane juridice,  cât și persoane fizice, întâmpină dificultăți economico-financiare, autorităţile sucevene au decis ca, în anul fiscal 2015, impozitele și taxele locale să fie menţinute la nivelul lui 2014.

comments

comments