full screen background image

Au început lucrările pe strada Sucevei din Fălticeni

strada sucevei    Miercuri, 14 ianuarie, Primăria Municipiului Fălticeni a demarat reparaţiile asfaltice pe tronsoanele intens circulate din localitate.

Pentru realizarea lucrărilor, municipalitatea a achiziţionat 3 tone de mixtură asfaltică (stocabilă), pretabilă pentru reparaţia rapidă a drumurilor în sezonul rece.

Miercuri s-a acţionat pe varianta de tranzit pentru traficul greu: str. Dogari – str. Ana Ipătescu – str. 13 Decembrie, urmând ca joi să se acţioneze şi pe strada Sucevei.

“Este o soluţie provizorie, până când condiţiile meteorologice vor permite derularea programului de reabilitare asfaltică finanţat de Primăria Fălticeni (este necesară o temeperatură exterioară de cel puţin 10 grade). Încercăm prin soluţia asfaltului la rece să reducem disconfortul din traficul rutier în municipiul Fălticeni, inclusiv pe strada Sucevei. Referitor la strada Sucevei, vă informăm că lucrările au demarat, iar constructorul acţionează pe acele categorii de lucrări care nu sunt condiţionate de temperatura exterioară”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Contractul de lucrări pentru strada Sucevei (reparaţii capitale), în valoare de 3.870.688 de lei (inclusiv TVA), a fost adjudecat de SC Transporturi Auto SA Botoşani.

Lucrările presupun intervenţii constând în: consolidarea infrastructurii rutiere existente, refacerea sistemului rutier pe traseul lucrărilor de apă şi canalizare, amenajarea unui scuar axial longitudinal, realizarea trotuarelor cu pavele autoblocante, montarea bordurilor la trotuare şi la noul scuar, îmbrăcăminte rutieră nouă, amenajarea a două sensuri giratorii la intersecţia dintre strada Sucevei şi strada Nicolae Bălcescu, respectiv la intercecţia dintre strada Sucevei şi varianta veche a DN2 spre Rotopăneşti, realizarea semnalizării orizontale (marcaje rutiere) şi semnalizării verticale (indicatoare rutiere).

Pe strada Sucevei va fi realizat şi un nou sistem de iluminat public, amplasat pe scuarul axial longitudinal.

comments

comments