full screen background image

Adolescent din Iași, ajuns la spital cu o alcoolemie record

ambulanta suceava     Un adolescent de 14 ani din judeţul Iaşi a ajuns în comă la spital, având o alcoolemie de 5,15 grame la mie alcool pur în sânge, după ce ar fi băut mai mulţi litri de ţuică, informează Adevărul.

Băiatul, care locuiește într-o zonă rurală a oraşului Târgu Frumos a fost găsti de localnici zăcând în mijlocul drumului, cu răni grave la cap. Ulterior, adolescentul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi, aflându-se în comă de gradul al treilea.

”Pacientul se află într-o stare gravă comatosă pe fondul consumului de alcool. În urma analizelor a fost depistată o alcoolemie de 5,15 gramie la mie alcool pur în sânge. Acesta avea şi o fractură de claviculă, ca urmare a căzăturii. Medicii de gardă i-au acordat îngrijirile medicale de urgenţă, i-au fost administrate perfuzii cu glucoză şi vitamine, iar starea lui a fost stabilizată“, a declarat Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Sfânta Maria“ din Iaşi, pentru Mediafax.

Potrivit medicilor, băiatul şi-a recăpătat cunoştinţa, însă va rămâne în spital mai multe zile pentru a fi supravegheat.

De asemenea, medicii spun că băiatul a băut mai mulţi litri de ţuică şi se suspectează că aceasta ar fi fost amestecată cu alcool metilic.

comments

comments