full screen background image

Rădăuţenii vor plăti mai mult pentru impozitele pe clădiri şi terenuri

silviu ursescu viva 1     Începând de luni, 12 ianuarie, rădăuţenii îşi pot plăti impozitele şi taxele aferente anului 2015.

Ghişeul de la Primăria Rădăuți este deschis de la ora 8.00, dar nu s-au mai format cozi, cum s-a întâmplat în ultimii ani.

Doar câteva persoane aşteptau la ghişee, dornice să fie primele care se achită de aceste datorii.

Cetăţenii care au trecut la un nivel superior de zonare, prin modernizarea străzilor pe care locuiesc, vor avea surpriza să constate că, în acest an, vor avea de plătit o sumă uşor mai mare decât in anii trecuţi, după cum a declarat, pentru Radio Viva FM Rădăuţi, şeful Serviciului Impozite şi Taxe, Siviu Ursescu.

Ursescu: “Consiliul Local al municipiului Rădăuţi a aprobat Proiectul de Hotărâre privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2015, care rămân egale cu cele din 2014. Dar, unii demtre cetăţenii municipiului vor constata că vor plăti, în 2015, impozite mai mari pentru clădiri şi terenuri. Acest lucru se datorează faptului că, la începutul anului trecut, a fost aprobată o Hotărâre privind reconsiderarea zonelor în municipiul Rădăuţi. Aceasta a avut în vedere extinderea municipiului, prin aprobarea Planului Urbanistic General, şi faptului că o asemenea zonare nu a mai fost făcută din anul 2010. Astfel, cetăţenii care au trecut dintr-o zonă inferioară, într-o zonă superioară, prin mărirea teritoriului municipiului Rădăuţi şi mărirea zonelor – respectiv A, B, C, D -, vor constata că vor plăti un impozit suplimentar.”

Silviu Ursescu a mai declarat că, tot începând din acest an, cetăţenii care beneficiază de investiţii de pe urma realizării proiectului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare din Rădăuţi au o obligaţie în plus.

Ursescu: “Cetăţenii care beneficiază de investiţii de pe urma realizării proiectului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare din municipiul Rădăuţi vor trece la impozitarea clădirilor cu utilităţi şi au obligaţia de a se prezenta la Primărie şi de a întocmi declaraţii rectificative. Acest lucru va fi adus la cunoştinţa locuitorilor, astfel încât să fie în cunoştinţă de cauză şi să aibă timp să se prezinte pentru efectuarea rectificărilor de rigoare.”

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments