full screen background image

Ponta vrea modificarea statutului PSD

ponta    Președintele PSD a afirmat. luni, după o ședință la sediul partidului, că s-a stabilit ca în 20-21 martie să aibă loc Consiliul Național al PSD, în care se va dezbate agenda partidului din anii următori și pentru a se modifica statutul partidului.

Totodată, atunci se va stabili data la care va avea loc Congresul Național, în cadrul căruia se va alege noua conducere.

„Voi propune prevederea în statut a consecințelor pe care oricare membru, inclusiv cei cu funcții de conducere, le pot suferi în urma implicării la diferite stadii ale unor procese civile sau penale. Adică să nu mai decidem prin ședinte ci să trecem foarte clar în statut ce se întâmplă cu o persoană, cu funcția sa politică, administrativă și calitatea sa de membru de partid, în funcție de stadiul procesului, dacă e vorba de urmărire penală, arestare preventivă sau alte măsuri preventive, dacă e vorba de trimitere în judecată sau de condamnare. Sunt diverse stadii și trebuie sa avem niște efecte statutare directe”, a declarat Victor Ponta, întrebat ce modificare de statut întrevede.

„Activitatea coaliției este una stabilă, vrem să guvernăm împreună până la sfârșitul lui 2016”, a mai spus premierul.

comments

comments